По време на обработката на метала между инструмента и заготовката възниква голямо триене. Смазките за рязане и охлаждане (CL) се използват за намаляване на триенето и топлината, за намаляване износването на инструмента и натрупването на стружки, образувани по време на пробиването и фрезоването. Те трябва да разпръскват водата, да бъдат екологични, био-стабилна и да предотвратяват образуването на бактерии. LUBCON разполага с широка гама от смазки за охлаждане и рязане, с високо рафинирани базови масла за намаляване на износването и триенето, за безопасени, ефективни и същевременно щадящи околната среда, за приложение в металобработването. LUBCON смазките за охлаждане осигуряват бързо, прецизно и рентабилно металообработване и рязане.

Смазки за охлаждане и рязане
Stacks Image 11763
Turmofluid MB SG
Несъдържаща хлориди и PCB, универсално подходяща високо- производителна смазка, изключително устойчива на високо налягане, предпазва от корозия. Водоразтворима, приятна за кожата, позволява чисти работни повърхности, както и дълъг експлоатационен живот. Идеална за използване при свредловане, фрезоване и полиране на леки и цветни метали.
Stacks Image 11765
Turmofluid MBA
Ефективно, приятно за кожата масло обработка на метали, с много нисък вискозитет за добро разсейване на топлината и добри овлажняващи свойства. Не дими, охлажда точката на триене дори и при високи скорости на рязане и е особено подходящо за работа с алуминий или легирани с алуминий метали.
Stacks Image 11767
Turmofluid MB-GSO
Безхлоридно, неразтворимо масло за рязане, специално подходящо за производство на изтеглени нишки и плочки, както и високо, средно и леко легирани, неръждаеми стомани. Устойчиво на високо налягане масло за дълготрайна защита от корозия, биоразградимо и предлага изключителен омазващ и охлаждащ ефект.
Stacks Image 11769
Turmofluid MB ST 298 S
Не емулгиращо, безхлоридно високо- производително масло за рязане на високо и леко, легирани, неръждаеми стомани. То разполага с изключителни овлажняващи свойства, благодарение на специалната си формула, предотвратява уморатана ЕР-добавката и има висока производителност.
Масло за охлаждане и щамповане
Stacks Image 11779
Turmofluid MB ST 1
Безхлоридно щамповащо масло без флуорирани въглеводороди, на основата на чисти въглеводороди със специално подбрани добавки за отличен ефект на охлаждане и смазване, добро разсейване на топлината в контактните повърхности и дълъг ескплоатационен живот на инструмента. Маслото е неутрално на мирис и не съдържа цветни метали. То е особено подходящо за рязане на метал, щамповане и изтегляне на жица.

© 2020 Igor Albreht contact