Управление на наклона

Управлението наклона на раменете на пропелера, което се намира в основата на работното колело на раменете, е решаващ елемент от цялата вятърна турбина. За да управлява ефективността и евентуално аеродинамично да забави движението на раменете на пропелера, управлението на наклона на регулира ъгъла на раменете при скорости на вятъра до 200km / h. Компоненти като лагерите на управлението на наклона или предавката на управлението на посоките и отклоненията трябва да издържат на огромни натоварвания. Ниските температури, микро-вибрациите, центробежните сили и променящите се статични и динамични натоварвания и стрес, са само някои от факторите, които, без достатъчно смазване, могат да доведат за кратко време до прекомерно износване и повреда на компонентите. Благодарение на оптималните си смазочни свойства и специфични за приложението добавки, смазките на LUBCON постигат по-дълъг експлоатационен живот на компонентите, както и безопасно и надеждно управление на наклона на раменете на пропелера.

Лагери за управлението наклона на раменете на пропелера
Stacks Image 13490
Turmogrease SLF 4001
Абсорбираща вибрацията, добре прилепваща грес със сгъстител литиев / калциев специален сапун на базата на полу-синтетично базово масло и специално разработен пакет добавки. Изключително абсорбираща натоварването специална грес за смазване на лагерите за управлението наклона на раменете на пропелера и на управлението на посоките и отклоненията във вятърните турбини. Издържат на променливите температури и метеорологичните условия, предпазва от износване дори и при голямо натоварване и осцилиращи движения, и предотвратява разяждаща корозия (ръжда).
Предавка за управлението наклона на раменете на пропелера / управлението на посоките и отклоненията.
Stacks Image 13494
Grizzlygrease No. 1
Грес от нова генерация за открити редуктори и въжета. Значително превъзхожда гресите, базирани на битумен и асфалт.
Изключително прилепваща грес с литиев/калциев комплекс сапун, на базата на минерално масло с висок вискозитет, с изключително висока товароносимост особено при ниски скорости и осцилиращи движения. С коефициент на консистентност (NLGI) клас 0, с добавки за екстремни натоварвания и отлично прилепване към метални повърхности, дори и при силни центробежни сили. Изключително механично и химически устойчива грес за смазване на отворени предавки, абсорбира вибрациите и шоковите натоварвания и се характеризира с отлична защита от износване и трибо-корозия в широк температурен диапазон.
Задвижване на управлението наклона на раменете на пропелера / управлението на посоките и отклоненията
Stacks Image 13492
Turmogearfluid WKA
Специално разработена за смазване на мотора на предавката във вятърни турбини дълготрайна смазка. Устойчиво на окисляване масло с добри овлажняващи свойства, запазва динамичния си вискозитет дори и при големи напречни натоварвания. Осигурява надеждна защита срещу износване, корозия и образуване на отлагания.

© 2020 Igor Albreht contact