Роторен Вал

Валът на ротора е централната и в същото време най-силно стресираната част на вятърната турбина. По-специално, лагерите на роторния вал е постоянно изложени на големи механична и климатични стресове. При бурни ветрове с магнитут осем и нагоре, лагерите на ротора са подложени на големи динамични натоварвания и вибрации. В съчетание с метеорологичните условия като температура, сняг, лед или дъжд, това може да доведе до преждевременна повреда на лагерите. Смазването има огромно значение за надеждността и експлоатационния срок на лагерите на ротора. LUBCON предлага голям избор от изключително устойчиви на средата и високо-производителни лагерни греси за лагерите на роторния вал във вятърните турбини. Разработени в сътрудничество с основните производители на лагери и широко тествани във вятърни паркове, решенията за смазване на LUBCON осигуряват максимална производителност. Значително по-ниската консумация на смазки и съкращаването на разходите за експлоатация, поддръжка и ремонт са само някои от многото предимства, които произтичат от използването на специалните смазки на LUBCON.

Основен лагер
Stacks Image 13490
Turmogrease Li 802 EP
Дълготрайна грес с литиев сапун сгъстител, в съчетание със специални добавки за оптималната работа на високо-скоростни шпиндели, вятърни турбини, управление на отклоненията, както и основни лагери. Тази грес е разработена да покрие с един продукт изискванията за всякакви скорости и шокови натоварвания. Намалява триенето, предпазва от корозия и стареене, осигурява непрекъснато смазване. Позволява дълъг живот и поради това намалява разходите за ремонт и смяна Смазката за лагери предлага много добри смазочни свойства и е специално проектирана за високи натоварвания, вибрации и температури, както и скорости (до 1 милион n • dm.). Подходяща за системи за централно мазане.
Stacks Image 13492
Turmogrease HDC
Водоустойчива грес със сгъстител калциев сулфонат комплекс на база на минерално масло. Изключително устойчива на вода и работна среда. Дори при постоянно въздействие на вода, нито се отмива, нито омеква. С изключителна товароносимост, особено при ниски скорости и осцилиращи движения. Комбинацията от сгъстител и добавки осигуряват забележителна механична и термична стабилност, абсорбира вибрациите и предлага отлична защита от износване и трибо-корозия, дори и при големи натоварвания. Изключителна устойчивост на морската вода.
Stacks Image 13494
Turmogrease PU 702
С интетична дълготрайна грес на основата на естерно масло със специално подбрани добавки за максимална защита от окисление и корозия. Смазка за лагери, подходяща в широк температурен диапазон и надеждно предпазваща от триене и износване, дори и при високи скорости.

© 2020 Igor Albreht contact